حافظه ذخیره سازی
نمایشگر و مانیتور
حافظه ذخیره سازی
نمایشگر و مانیتور
لوازم جانبی
برحسب سیستم عامل
برحسب کاربری
ما از هاردها چه اینترنال و چه اکسترنال برای نگهداری از اطلاعات مهم خود استفاده میکنیم به همین دلیل ویروسی شدن آن ها بزرگترین ترس ماست. ابتدا راههایی برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال را به شما آموزش میدهیم زیرا پیشگیری بهتر از درمان است!
برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال باید با نشانههای ویروسی شدن آن آشنا باشید تا در صورت بروز مشکل بهترین عکسالعمل را نشان دهید. در نهایت راهکارهایی مؤثر برای رفع مشکل ویروسی شدن انواع هارد را هم به شما ارائه میکنیم پس نگران از دست رفتن اطلاعات خود نباشید.
ما به بسیاری از مشتریان خود در زمان خرید هارد اکسترنال پیشنهاد میکنیم که از راههای زیر برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال استفاده کنند. بدین ترتیب هرگز هارد شما ویروسی نمیشود و اطلاعات موجود بر روی آن به خطر نمیافتند.
اگر حالت write protected را فعال کنید سدی محکم برای مقابله با ویروسها ساختهاید. با فعال شدن این حالت، هارد یا فلش مموری شما در هنگام اتصال به سیستمهای مختلف به شکل فقط خواندنی درمیآید در نتیجه ویروسها نمیتوانند وارد فضای ذخیرهسازی شما شوند.
قبل از آن که این کار را انجام دهید باید توجه داشته باشید که تغییرات را بر روی درایو سیستم عامل یا درایو C انجام ندهید زیرا باعث قفل شدن آن میشود. برای فعال کردن Write Protection بر روی درایوهای خارجی مانند هارد اکسترنال مراحل زیر را انجام دهید:
البته راه سادهتری هم برای تغییر وضعیت هارد به Read Only وجود دارد که بدین صورت است:
حالا دیگر هارد شما فقط خواندنی است و ویروسها نمیتوانند به آن وارد شوند. این روش مطمئنترین راه برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال است.
فرمت اکثر هاردهای اکسترنال و حافظهها جانبی FAT32 است با تغییر آن به NTFS میتوان قدمی بزرگ برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال برداشت. این کار را میتوان در سیستم عاملهای ویندوز، مک و لینوکس انجام داد. این کار را زمانی انجام دهید که هنوز اطلاعاتی روی هارد ذخیره نکردهاید. در ادامه به مراحل تغییر فرمت هارد اشاره میکنیم:
در پاسخ به سؤال آیا هارد اکسترنال ویروسی میشود باید گفت بله این حافظهها نیز ویروسی میشوند و در صورتی که این اتفاق رخ دهد، علائم زیر را در حین کار با هارد اکسترنال مشاهده میکنید:
اگر هر یک از نشانههای فوق را مشاهده کردید باید برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال اقدام کنید تا از اطلاعات موجود بر روی آن محافظت نمایید.
پس از انجام روشهای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال و آشنایی با علائم ویروسی شدن آن، نوبت به آموزش رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال میرسد. بسیاری از افراد میپرسند آیا هارد اکسترنال ویروسی میشود؟ در پاسخ باید گفت هر وسیلهای که بتوان بر روی آن اطلاعات را ذخیره کرد، قابلیت ویروسی شدن را دارد. برای حل این مشکل میتوانید یکی از راهکارهای زیر را انتخاب کنید:
اگر برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال اقدامی نکردهاید و اکنون هارد شما ویروسی شده است، نگران نباشید. سادهترین و متداولترین روش برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال، استفاده از یک نرمافزار آنتی ویروس مطمئن است. بسیاری از آنتیویروسها مانند Kaspersky، Norton و Avast میتوانند ویروسهای هارد شما را شناسایی و از بین ببرند.
نکتهی مهم در هنگام استفاده از این آنتیویروسها این است که از نرمافزاری آپدیت برای این کار استفاده کنید. نسخههای منقضی یا آفلاین، کارایی چندانی ندارند. مراحل اسکن کردن در نرمافزارهای مختلف با یکدیگر فرق میکند اما ساده است. برای این کار باید هارد را به سیستم وصل کرده و سپس اسکن را بزنید.
برای استفاده از آنتی ویروس باید نکات مهم زیر را رعایت کرد وگرنه ویروس از هارد اکسترنال به سیستم شما منتقل میشود:
در صورتی که راه های جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال را انجام ندادهاید و فضای ذخیرهسازی شما به طور چشمگیر و بیدلیل کاهش پیدا کرده است این امکان وجود دارد که هارد شما ویروسی شده باشد. ویروسها فایلهای خود را مخفی میکنند در نتیجه فضای در دسترس شما بدون هیچ دلیلی کاهش پیدا میکند.
برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال به کمک حذف فایلهای مخفی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
همیشه برای از بین بردن ویروسها نیاز به نصب نرمافزار نیست. شما میتوانید مشکل هارد خود را با استفاده از ویروسکشی آنلاین حل کنید. بسیاری از این سایتها خدمات رایگان به کاربران ارائه میدهند. پس اگر روی سیستم خود فضای کافی برای نصب نرمافزار ندارید یا نمونه ارزان یا رایگان آنتی ویروس در دسترستان نیست میتوانید از این راه برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال استفاده نمایید.
دو نکته مهم در پاسخ به پرسش آیا هارد اکسترنال ویروسی میشود؟ وجود دارد که در پایان ضروری میدانیم به آن ها اشاره کنیم:
برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال و حمله ویروسها به آن باید عملیات اسکن توسط آنتی ویروس را در بازههای زمانی منظم و کوتاه انجام دهید. بهتر است قبل از هر بار استفاده از هارد این کار را انجام دهید تا از سلامت آن مطمئن شوید.
اگر هارد شما در معرض آسیب فیزیکی مانند ضربه، سقوط یا تصادف شده است هرگز آن را باز نکنید. رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال زمانی که آسیب فیزیکی دیده، کاملاً اشتباه است. در صورتی که هارد مشکل داشته باشد هر کاری ممکن است مشکل آن را حادتر کند. در این مواقع بهتر است آن را به یک متخصص بسپارید تا میزان آسیب وارد شده را بررسی کند.
ما به همه مشتریان خود توصیه میکنیم با write protected و تغییر فرمت هارد، اقدامات لازم برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال را انجام دهید. در صورتی که علائم معرفی شده را مشاهده کردید، از یک آنتی ویروس، پنجره cmd و ویروسکشی آنلاین برای رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال استفاده نمایید.
ما در ویستا کامپیوتر به مشتریانی که میپرسند آیا هارد اکسترنال ویروسی میشود؟ اعلام میکنیم که مواظب هارد خریداری شده خود باشند. در صورتی که این نکات مهم را رهایت کنند، طول عمر هارد آن ها بیشتر میشود و اطلاعات آن ها به خطر نمیافتد.